Εξειδικευμένα τρόφικα FSMP

Τα Τρόφιμα για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς (FSMP) είναι εξειδικευμένα τρόφιμα που βασίζονται σε επιστημονικά και κλινικά δεδομένα.

Έχουν αναπτυχθεί για τη διατροφική διαχείριση συγκεκριμένων διαταραχών ή ιατρικών καταστάσεων και χρησιμοποιούνται σε όλο το φάσμα της υγειονομικής περίθαλψης από άτομα με χρόνιες παθήσεις ή άτομα που πάσχουν ή αναρρώνουν από σοβαρή ασθένεια και αποτελούν ζωτικό στοιχείο της φροντίδας τους.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ

#1

Είναι σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες που προκύπτουν από ένα ευρύ φάσμα ιατρικών καταστάσεων που επηρεάζουν ασθενείς όλων των ηλικιών από τη βρεφική έως την τρίτη ηλικία.

#2

Προορίζονται για την αποκλειστική ή μερική διατροφική διαχείριση ασθενών με νόσο, διαταραχή ή παθολογική κατάσταση που είτε προσωρινά είτε μόνιμα επηρεάζει την ικανότητά τους να επιτύχουν την κατάλληλη διατροφική πρόσληψη με απλή τροποποίηση του συνήθους διαιτολογίου.

#3

Έχουν αναπτυχθεί με βάση την επιστημονική και κλινική γνώση σε στενή συνεργασία με επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας. Υποστηρίζονται από έγκυρα ιατρικά και επιστημονικά δεδομένα καθώς επίσης και από τεκμηριωμένες εθνικές, διεθνείς ή επαγγελματικές κατευθυντήριες γραμμές.

#4

Χρησιμοποιούνται κατόπιν σύστασης και υπό την επίβλεψη επαγγελματία υγείας. Αυτή η απαραίτητη και συνεχής εποπτεία του επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης διακρίνει σαφώς τα FSMP από άλλα είδη τροφίμων.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ

  • 40%

    Περίπου το 40% των ενηλίκων ασθενών σε νοσοκομεία της ΕΕ έχουν υποθρεψία. Εκτιμάται ότι το κόστος της υποθρεψίας ανέρχεται σε 120 δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΕ και 170 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρώπη. Τα Τρόφιμα για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διαχείριση της υποθρεψίας που σχετίζεται με νόσο.

  • 300.000 παιδιά

    Τα προϊόντα ειδικής διατροφής χρησιμοποιούνται επίσης σε βρέφη και παιδιά που έχουν ειδικές διατροφικές απαιτήσεις που προκύπτουν από ασθένεια ή ιατρική κατάσταση. Περίπου 300.000 παιδιά στην ΕΕ χρειάζονται FSMP στα πρώτα στάδια της ζωής τους, όταν η διατροφική πρόσληψη είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη και την εξέλιξή τους.

  • 1 στους 3

    Περισσότεροι από 1 στους 3 ασθενείς με καρκίνο έχουν υποθρεψία.

  • Πάνω απο 50%

    Περισσότεροι από το 50% των ασθενών στο νοσοκομείο δεν τρώνε πλήρως το γεύμα τους και το 30% των ενοίκων σε οίκους ευγηρίας σιτίζονται με λιγότερο από το μισό μεσημεριανό τους γεύμα, γεγονός που σημαίνει ότι οι ασθενείς συχνά αποτυγχάνουν να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες.